Help! Ik durf niet te vliegen!

Herken jij dit?

Daar sta je dan. In de parkeergarage op het vliegveld. Je pakt je koffer uit de auto, en loopt langzaam maar gestaag richting vertrekhal en bagage drop-off. Met klotsende oksels weliswaar, want je kijkt er niet bepaald naar uit om zometeen in dat metalen blik de lucht in te gaan. Sterker nog, het zweet breekt je al uit bij de gedachte! ''Straks zit ik een paar uur opgesloten in het vliegtuig en kan ik niet weg. Ik ben zo bang om neer te storten! En wat als er iets met mij gebeurt?!'' , denk je. Dit zijn gedachten die vaak voorkomen bij mensen die last hebben van vliegangst. De paniek slaat toe. ''Dit is niet goed, ik kan écht dat vliegtuig niet in, straks gaat het mis''. Je hebt het idee dat je bijna flauwvalt, moet overgeven of nog erger dan dat..

Ervaar jij ook de volgende symptomen?

Opgesloten voelen in het vliegtuig
Bang zijn om neer te storten
Erg gespannen
Zweten
Beven / trillen
Hartkloppingen
Je duizelig of licht in je hoofd voelen
Misselijkheid of zelfs overgeven
Maag- en/of buikpijn
Kortademigheid of hyperventileren
Niet helder kunnen nadenken

Meest gekozen behandelingen

De meest gekozen behandeling tegen vliegangst is een combinatie van de Turbotraining en de Situatietraining. In een eerste sessie van 2,5 uur krijg je uitleg over het angstsysteem, de invloed van gedachten, ontspanning en middels Virtual Reality zit je echt in het vliegtuig. Na een eerste sessie plan je samen met onze therapeut een echte vlucht in. Waarbij jullie samen gaan oefenen met vliegen. Hiervoor maken we gebruik van een korte retourvlucht binnen Europa. Samen met de therapeut ga je naar een vliegveld en zul je onder begeleiding jouw vliegangst trotseren. Na de heenvlucht is er tijd om even wat te eten en te ontspannen. Vervolgens pakken we later op de dag de retourvlucht terug naar Nederland. Gefeliciteerd! Jij hebt jouw vliegangst overwonnen. Bekijk de video maar eens. Daar zie je hoe onze ervaringsdeskundige Niels zijn vliegangst overwon:

Op mobiele telefoons werkt de 360-functionaliteit niet. Ga naar de Youtube-app om deze functionaliteit te ervaren. →

Turbo Training

In enkele uren van je angst af, o.a. met VR.

Lees meer →

Review over Turbo Training

Vliegangst turbotraining gevolgd bij Niels. Een ervaringsdeskundige die begrijpt wat je bedoelt en hoe je je voelt. Resultaat: Van het vliegtuig uitstappen en dus geen vakantie, naar een rustige retourvlucht met behulp van het gemaakte noodplan! Zeer tevreden!

- Emy Vogels

Waar komt die angst vandaan?

+ Meer lezen

Wil je je ook gewoon weer op je gemak voelen?

… genieten van je vakantie met je familie of vrienden, vanaf het moment dat je op het vliegveld staat en je koffers inlevert? (En zelfs al ver van tevoren?) Met een glimlach op het vliegveld staan? Wij helpen je bij het overwinnen van vliegangst!

Enkele veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via ons contactformulier.

+ Waarom zou ik voor Angsthelden moeten kiezen?
+ Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig om resultaat te boeken?
+ Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed?
+ Wat is momenteel de wachttijd voor een afspraak?

Kom van je angsten af

Voor al je vragen, boekingen en opmerkingen kan je contact opnemen met Niels Polak.

Niels Polak
Niels Polak - Oprichter en Ervaringsdeskundige
+31 6 15 51 00 15
info@angsthelden.com
© Angsthelden | Onderdeel van VRIDZ | Ontwerp door Weijland.IT | Alle rechten voorbehouden | Powered by Gatsby.JS | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring