Heb jij last van emetofobie?

Herken jij dit?

Je eet bij iemand maar durft niet teveel te eten uit angst dat je dan moet overgeven. Je bent in een pretpark, maar durft nergens in want je zou wel eens misselijk kunnen worden en moeten overgeven. Je kijkt een film waarin iemand dronken is, maar je kunt je aandacht niet bij het verhaal houden want je voelt dat er overgegeven kan worden. Je merkt dat je de enige bent die de houdbaarheidsdata steeds controleert. Je hoeft maar een verdacht geluid te horen of je kijkt of er iemand niet goed wordt.

Als jij een of meer van deze dingen herkent kan het zijn dat je lijdt aan emetofobie (overgeefangst). Dit is een heftige angst voor het moeten overgeven of anderen zien overgeven. Je vindt het walgelijk of je schaamt je. Door de angst heb je de neiging om de kans dat het gebeurt zwaar te overschatten. De angst kan getriggerd worden door het zien of horen van andermans braakervaringen, een licht van streek zijnde maag of bepaalde texturen van eten.

Ervaar jij ook de volgende symptomen?

Trillen
Hartkloppingen
Zweten
Kortademigheid
Duizelingen
Misselijkheid
Maag- of darmklachten

Meest gekozen behandelingen

De meest gekozen behandelingen voor Emetofobie zijn de Turbotraining en de VR&EMDR. Bij deze trainingen zetten wij Virtual Reality in om de cliënten met levensechte situaties te laten oefenen. Kijk maar eens hoe dat eruit ziet:

Op mobiele telefoons werkt de 360-functionaliteit niet. Ga naar de Youtube-app om deze functionaliteit te ervaren. →

Waar komt die angst vandaan?

+ Meer lezen

Wil je je ook gewoon weer op je gemak voelen?

Wil jij je niet meer druk maken om misselijkheid of overgeven, maar gewoon genieten van het leven zoals het komt? Met een grote lach op je gezicht voel je binnenkort weer dat je echt leeft. Met volle passie leef jij in het hier en nu.

Enkele veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via ons contactformulier.

+ Waarom zou ik voor Angsthelden moeten kiezen?
+ Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig om resultaat te boeken?
+ Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed?
+ Wat is momenteel de wachttijd voor een afspraak?

Kom van je angsten af

Voor al je vragen, boekingen en opmerkingen kan je contact opnemen met Niels Polak.

Niels Polak
Niels Polak - Oprichter en Ervaringsdeskundige
+31 6 15 51 00 15
info@angsthelden.com
© Angsthelden | Onderdeel van VRIDZ | Ontwerp door Weijland.IT | Alle rechten voorbehouden | Powered by Gatsby.JS | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring